De tweede druk is uit!

Recensie HOE VEER JE OP?

door Maike van der Mooren ( www.maikecoacht.nl)

tIk ken de auteur van horen zeggen en volg haar op Linkedin. Het bericht over haar boekje ‘Hoe veer je op?’ kwam voor mij op een geschikt moment. Om de prijs hoefde ik het niet te laten en er lag genoeg teleurstelling op mijn bordje om me aangesproken te voelen door vragen als ‘Zit het ooit tegen? Wat doe je dan? Wat doe je als er veel op je afkomt?’. 
Ik twijfelde wel even, want ik had al zoveel gedaan en in huis, maar mijn wens naar wat meer houvast was groter dan dat en ik bestelde het boekje. 
Wat een fijn boekje. Stiekem vroeg ik me tijdens het lezen af of ik de enige zou zijn die me in het verhaal van de auteur zou herkennen. Ik voelde me gezien, erkend en op een hele praktische en haast onweerstaanbare manier uitgenodigd om op te veren en weer verder te gaan. Elke dag en elke bladzijde opnieuw.
En zo herlees ik regelmatig een paar bladzijden. Het geeft me rust en bevestiging en altijd weer een glimlach van herkenning en uitzicht. Het maakt me weerbaar, zonder dat ik daar veel voor doe. Ook op de fiets en tussendoor komen er stukjes uit het boekje in me op en kan ik mijn denken, voelen en doen eenvoudig een andere draai geven. Heel prettig. 
Ik raad het boekje aan aan mensen voor wie het ‘gewoon even genoeg is’. Mensen die bij vrienden of leidinggevende niet de steun vinden die zijzelf nodig hebben. Mensen die het graag eerst alleen willen doen en dan pas samen. Mensen die houvast zoeken zonder oordeel, die opzoek zijn naar oplossingen van binnenuit. 
‘Veel lees- en leefplezier’, schreef de auteur op het voorblad. Dat is gelukt.

 

Reageren is niet mogelijk.