30 jaar in 3 dagen

Waar draait het om in werken met kinderen? Wat is écht essentieel?
In deze 3 daagse cursus leer ik je de belangrijkste vaardigheden en inzichten die ik opdeed in 30 jaar werken op inspirerende plekken zoals de kinderpsychiatrie, scholen voor Speciaal basisonderwijs, mijn eigen praktijk en Spirare (voor vastgelopen hoogbegaafden).
Maak het verschil in het leven van een kind! Maak het verschil gemakkelijker én met meer plezier na deze cursus.

Onderdeel van de cursus 30 jaar in 3 dagen

Data: woensdag 9, 16 en 30 november 2022
Meld je aan via de contactpagina
€ 700

Wil je op een speelse manier doelgericht iets leren?

Bij In Samenspel kan het. Het cursusaanbod varieert van 1-10 dagen. Alle cursussen zijn leuk, praktisch en inspirerend. Er is geen vooropleiding vereist. Wat behandeld wordt, is zo praktisch dat je het graag direct in de praktijk toe zult willen passen.

Voor het integreren van de stof van de Speeldokteropleiding heb je naar schatting 20-40 uur nodig, verspreid over de looptijd van de cursus.

Word Speeldokter of ontwikkelingsexpert

Ligt jouw passie bij de ontwikkeling van kinderen? Fascineren kinderen die zich nèt iets anders ontwikkelen jou? Wil je kinderen op een leuke en plezierige manier verder in hun ontwikkeling ondersteunen en stimuleren? Is de cursus Ontwikkelingspion dan niet nèt iets voor jou? 
Doelgroep: leerkrachten, kindercoaches, RT-ers en andere ontwikkel-coaches die kinderen optimaal willen stimuleren in hun ontwikkeling.
10 dagen voor € 1400 incl. koffie & thee en reader.
Start: maandag 18 oktober (10.00 – 16.00) of woensdag 3 november (14.00 – 20.30)

Voorheen heette deze cursus Speeldokteropleiding; je kunt nog steeds Speel-dokter worden met deze cursus. Deze cursus omvat 3 gebieden:
1. Spel als diagnostisch- en interventie-instrument
2. Leren & reflexintegratie:  bewegingsontwikkeling & SI (Sensorische Informatieverwerking) & de invloed van restreflexen op ontwikkelen en leren
3: Spel als ontwikkelbron op school (met o.a. de Spelcarrousel, Whacky’s, pedagogisch toveren en werken aan een goede leesconditie)
Deze facetten worden op een mooie manier met elkaar verweven. Heel praktisch. En met theoretische verdieping.

Heb je vragen? Of wil je van gedachte wisselen om te kijken of deze cursus voor jou geschikt is? Bel dan gerust naar Henriette Mol (06-457 444 39).

De Speeldokteropleiding is een speelse opleiding waarin je leert hoe je kinderen (individueel en klassikaal) in hun ontwikkeling kunt stimuleren en ondersteunen met spel en beweging.  Ook leer je hoe je spel en bewegingsoefeningen als diagnostisch instrument kunt gebruiken om na te gaan waardoor een kind in zijn of haar (leer)ontwikkeling gehinderd wordt. Tijdens deze opleiding verdiep je je in spel & bewegen, actieve restreflexen, reflexintegratie en Sensorische Informatieverwerking. 

Wil je geen speeldokter worden, maar je wel verder verdiepen in de ontwikkeling van een kind? Volg dan de cursus Ontwikkelingspion. Start 18 oktober 2021. €1400 voor 10 cursusdagen.

Tijdinvestering: Iedere cursusdag krijg je dingen aangereikt die je direct in kunt zetten in de praktijk. Voor de opdrachten, die je kunt uitvoeren om de stof te integreren, zul je 20-40 uur nodig hebben. Je bent vrij in je keuze van de opdrachten, hoe je ze uitvoert en wanneer.

Introductieworkshop Spel & Ontwikkelingspion (september 2020) Download deze flyer

It’s all in the game: 1-daagse (4 november 2020) flyer it’s all in the game.

Spelletjes als leermiddel: 2-daagse flyer spel als leermiddel

Lees meer over de Ontwikkelingspioncursus in Veldhoven: Cursus Ontwikkelingspion.

Klik hier voor alle data van de opleiding 2020-2021. De data voor 2021-2022 worden binnenkort bekend gemaakt.

Doe je graag mee? Meld je aan door een mail te sturen via de contactpagina.

 

Reageren is niet mogelijk.